· 

Hoe voelt een depressie (denk ik....)

Ik vraag jullie de tekst eerst te lezen en dan te luisteren naar de muziek als het kan in een stille omgeving zodat het goed hoorbaar is. Desnoods doe je een koptelefoon op en luisteren maar........

 

In het begin hoor je de melodie van het leven, het kabbelt en gaat z'n gangetje op een manier waar je je goed bij kan voelen. Rust in je hoofd en je leven. Na ongeveer 3 minuten verneem je dat het ineens anders wordt. De rust verdwijnt en allerlei invloeden van buitenaf gaan inbreken op de rust die je tot nu toe hebt gehad en de paniek en onrust slaat toe. Je probeert met alles wat je in je hebt op de been te blijven en door te gaan want het ging immers goed?? Steeds meer vervelende geluiden komen naar voren waardoor je steeds onrustiger wordt en waarschijnlijk ook steeds angstiger. Ondertussen probeer je tegenover anderen net te doen alsof er niets aan de hand is totdat het leven niet meer leefbaar is (op ongeveer 4 minuten)....... na ongeveer 5.40 hoor je de basismelodie terug komen in de chaos van alle andere geluiden. De depressie beukt op allerlei manieren tegen het leven aan terwijl je voelt dat het gewone en het mooie er toch weer aan zit te komen. Zelfs op het moment dat je denkt er weer te zijn hoor je nog het beuken van de onrust totdat........ het voorbij is. 

 

Ik denk dat Erik nu ongeveer op 6 minuten zit. De mooie melodie komt er weer aan maar het zware, zwarte gevaarte voert nog de boventoon. 

 

Het kan best zijn dat je denkt: 'Je fantasie gaat met je op de loop' en dat is misschien ook wel zo maar als ik naar dit muziekstuk luister voel ik de diepe onrust en uiteindelijk de overwinning op de depressie. Dat is natuurlijk zoals je graag wilt dat het af gaat lopen want wil niet iedereen een happy end??

 

Ben zeer benieuwd wat jullie van mijn verzonnen verhaal bij dit muziekstuk vinden, ik denk overigens dat Mnozil Brass een depressie niet als uitgangspunt heeft genomen ;-)

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Sandra (zaterdag, 04 september 2021 10:23)

  Ik persoonlijk werd er heel opgejaagd door. Een heel onrustig gevoel...Als dit inderdaad is wat depressie inhoudt dan kan ik niet anders dan respect opbrengen voor de mensen die hiermee dealen, dat ze blijven vechten omdat ze voor ogen houden dat er mooiere klanken zijn..

 • #2

  Carolien (zaterdag, 04 september 2021 21:02)

  Wat een apart muziekstuk, er is iemand helemaal losgegaan met technische snufjes. Ik kan je verhaal erbij wel volgen, en hoop dat Erik inmiddels inderdaad ergens bij die zes minuten zit, zodat het eind van de tunnel naderbij is.

 • #3

  Renate (maandag, 06 september 2021 14:07)

  Met Erik in mijn achterhoofd een heftig muziekstuk om naar te luisteren. Ik kreeg een steeds opgejaagder gevoel naarmate de minuten voorbij streken. Vanaf de 6e minuut nog wel de nodige hobbels maar gelukkig wint de rustige muziek het uiteindelijk. Dit gun ik Erik en jullie ook van harte ❤

 • #4

  Henny Schuring (zaterdag, 08 januari 2022 19:28)

  Wat prachtig geschreven Petra
  Wat fijn dat het goed gaat
  Na een heel roerig jaar
  Het is jullie zo gegund

  Een boek schrijven is een heel goed idee
  Je kunt zeker pakkend schrijven
  Ik zeg doen!
  Liefs